ΝΕΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΝΕΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Δευτέρα 5 Απριλίου 2010

Να κλείσουν τώρα τα λατομεία στην περιοχή του Αράξου!

Μια από τις ωραιότερες τοποθεσίες της Δυτικής Αχαΐας, και με αρχαιολογικό ενδιαφέρον, η περιοχή του Αράξου, πλήττεται από τη βάναυση παρέμβαση του ανθρώπινου παράγοντα. Ο λόγος, η εξαιρετική ποιότητα των πετρωμάτων που έχουν προσελκύσει εδώ και πολλά χρόνια το ενδιαφέρον τριών λατομικών εταιριών που έχουν επιδοθεί σε ένα κυνήγι στο ποια θα εξαφανίσει πρώτη τους λόφους της περιοχής. Συνεχείς εκρήξεις, υποβάθμιση του φυσικού πλούτου της περιοχής, ένα <<σκοροφαγωμένο>> ύψωμα που σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχει, κίνδυνος για τα αρχαία που υπάρχουν στην περιοχή και μια Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α.) που προβλέπει το κλείσιμο των λατομείων στις 31 - 12 – 2010.

Οι λατόμοι όμως δεν δείχνουν να συγκινούνται…προσπαθούν να υποβαθμίσουν την Κ.Υ.Α και να παρατείνουν τη λειτουργία των λατομείων με την πρόφαση ότι η τελευταία δεν αρκεί και χρειάζεται επιπροσθέτως προεδρικό διάταγμα.

Αυτού του είδους οι μεθοδεύσεις δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητες. Καμία ανοχή σε αυτούς που δεν υπολογίζουν την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και άρα της ίδιας μας της ζωής. Τελική σας διορία θα είναι αυτή που ορίζει η Κ.Υ.Α. ._

Αντρέας Τσιμεράκης

2 σχόλια:

  1. Καλά τα λέτε όλοι σας.Το περιβάλλον πάνω από όλα.Το ΛΕΩ και το ΕΝΝΟΩ.Αλλά δεν προτείνετε κάτι.Μόνο αντίδραση,είναι πανεύκολο αλλά δεν είναι λογικό,αντιθέτως υποκρύπτει σκοπιμότητες.Αν είχατε μερίδιο στα κέρδη των λατομείων,μήπως τα κάνατε γαργάρα τα περι περιβάλλοντος κλπ.Η ωμή πραγματικότητα είναι οτι και το περιβάλλον πρέπει να προστατευθεί αλλά και ανάπτυξη να υπάρξει.Και ανάπτυξη χωρίς έργα και μπετόν δεν γίνεται είτε μας αρέσει είτε όχι.Μόνο αν γυρίσουμε 500 χρόνια πίσω.Γι αυτό λοιπόν,οχι μόνο αντίδραση αλλά και προτάσεις.Αν μας πούνε π.χ 1000ευρώ για μια αμαξιά άμμο,ή όλο το χρυσό της γης για να φτια΄ξουμε ένα σπιτάκι,τότε θα μας πονέσει και θα καταλάβουμε...Με εκτίμηση,"το τρίτο μάτι".Άγγελος,Βυτίνα Αρκαδίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλα τα λες και ας μην ξεχναμε τον κοσμο που εργαζετε εμεσα η αμεσα στα λατομεια.εν μεσο ΔΝΤ ειναι λογικο να βγαζουμε κοσμο στο δρομο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή