ΝΕΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΝΕΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

"...με λογική και όνειρο"

Έχομε στα χέρια μας τούτο το "διαμάντι"...

Ένα σχέδιο - από την εμπνευσμένη πένα και την εμπειρία του φίλου Αντώνη. Ένα σχέδιο - με την αξιόλογη και πολύτιμη συνεισφορά ακούραστων φίλων και φίλων!

Ξεκινάμε - για δεύτερη φορά! Περισσότερο υποψιασμένοι και πάντοτε αισιόδοξοι! Όσο κι αν μας ταλαιπώρησαν - πολλά δεν γράφονται - οι προηγούμενες συναναστροφές... Όσο κιαν επεδίωξαν κάποιοι να μας "φορέσουν" καπέλο τη γραμμή τους...

Κρατώ και σημειώνω τούτο: μέσα σε ένα πολύ ζεστό και υγρό καλοκαίρι... συναντηθήκαμε πολλές φορές! Πολλές φίλες, πολλοί φίλοι... Με μια μεγάλη βεβαιότητα: όσο - βήμα το βήμα - θα γινόμαστε ομάδα, τόσο οι στόχοι μας θα είναι πιο κοντά!!

Ξεκινάμε!

Τούτον τον Νοέμβρη θα κάνουμε μια... "με λογική και όνειρο" προεκλογική δουλειά!

ΥΓ. Αν χάθηκα - που χάθηκα δηλαδή - από το blog... έχω και τη μοιράζομαι μαζί σας, μια καλή δικαιολογία!

9 σχόλια:

  1. Σύντροφοι (εκτός αν δεν θέλετε να σας αποκαλούμε έτσι), διάβασα το σχόλιο του Τομέα Παιδείας του κόμματος σας και πραγματικά έμεινα έκπληκτος!
    Σημειώνω κάποιες απορίες για κάθε μια θέση σας:
    -Το σχέδιο εξορθολογισμού της διάθεσης του εκπαιδευτικού δυναμικού που υποσχέθηκε το Υπουργείο Παιδείας πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα. Δηλ. συμφωνείτε με την πρόταση της Υπουργού και απλά θέλετε να μπει σε εφαρμογή άμεσα;;;
    -Οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί να επιστρέψουν στις οργανικές τους θέσεις.
    Συμφωνώ απόλυτα αλλά δεν λύνει το πρόβλημα των κενών από μόνο του
    -Να εφαρμοσθεί η ισχύουσα νομοθεσία σχετικά με το υποχρεωτικό ωράριο των εκπαιδευτικών και τις υπερωρίες.
    Συμφωνείτε δηλ. να μην διοριστούν νέοι εκπαιδευτικοί και να κάνουν υπερωρίες οι μόνιμοι;;; Αυτή είναι η θέση ενός αριστερού κόμματος
    -Να μην επιτραπεί η λειτουργία τμημάτων κάτω των 25 μαθητών, εκτός των ειδικών περιπτώσεων που αφορούν σχολεία νησιωτικών, παραμεθόριων και απομακρυσμένων από τα αστικά κέντρα περιοχών.
    Δηλ. αντί να πάμε σε μια καλύτερη παιδεία (και ο αριθμός των μαθητών στην τάξη είναι ένα ποιοτικό στοιχείο), ζητάτε να παραμείνει στον αριθμό 25 μαθητών αντί 20 ανά τάξη;;; Έτσι εννοείτε εσείς την καλυτέρευση της παιδείας;;;
    -Να εξασφαλιστούν τα αναγκαία κονδύλια και να καλυφθούν έγκαιρα τα όποια λειτουργικά κενά με την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
    Δηλαδή σύντροφοι, το πρόβλημα των κενών λύνεται με το πελατειακό σύστημα των αναπληρωτών που δεν κάνει τίποτα άλλο από το να δημιουργεί ομήρους εκπαιδευτικούς που περιμένουν κάθε χρόνο πότε και που θα δουλέψουν;;;
    Λυπάμαι πολύ αλλά αυτά δεν έχουν να κάνουν με "αποστάσεις από τις Κασσάνδρες της καταστροφολογίας και του στείρου καταγγελτισμού". Είναι καθαρά νεοφιλελεύθερη λογική και συμπόρευση με τα κόμματα εξουσίας που κυβερνούν τα τελευταία 30 χρόνια!
    Λυπάμαι πολύ αλλά δεν αρμόζουν στην ιδεολογία και τις επιδιώξεις της αριστεράς (ανανεωτικής ή μη).

    Ο σύζυγος μιας διοριζόμενης εκπαιδευτικού μέσω ΑΣΕΠ (εδώ και 2 χρόνια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τον Γκράμσι τι τον θέλετε και τον βάζετε κάτω από τον τίτλο του μπλογκ; Θα τρίζουν τα κόκαλά του. Βάλτε το σήμα του ΔΝΤ καλύτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ειναι 'δημοκρατικη αριστερα'? Τι ειναι, αντι-δημοκρατική αριστερα? Ο τιτλος του κομματος σας θυμιζει εποχες Παπαγου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν υπάρχει "χώρος", σύυυυντροφοι...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. θΕΛΩ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΩ ΜΑΛΑΚΙΑ

    Πραγματικα περιμενω να δω σε ποσες μερες θα διαγραφει το σχολιο μου αυτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στον αγωνα βλεπω, παιδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. http://www.interibeni.gr/product_catalog.php?cat_id=3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μεταρρύθμιση νά 'ναι, κι ό,τι νά 'ναι. Ναι κι όχι όχι νά 'ναι, κι ό,τι νά 'ναι. Ό,τι νά 'ναι, δυστυχώς, ό,τι νά 'ναι. Μια εκδοχή μαρκουζιανού ναιναιδισμού.
    Ζήτω τα εξορθολογισμένα (βήμα το βήμα=)βήματα στο εμπρόσθιο πίσω.
    Ζήτω ο ονειροπαρμένος εννοιολογικός παραλλακτισμός.
    Ζήτω το κράτος το εργατικό,
    συντρόφια νεοφώτιστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λετε για συνέπεια.Πως είναι δυνατόν να εχετε στο ιδιο κόμμα την Ρεπούση και τον αθλητικογράφο Μ.Δ ο οποίος υπέγραφε εθνικιστικά κείμενα του αντίβαρου εναντίον της.Για του λόγου το αληθές δείτε τον υπογράφοντα 5897
    http://palio.antibaro.gr/upografontes.php

    ΑπάντησηΔιαγραφή