ΝΕΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΝΕΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Να σταματήσει τώρα το οικολογικό έγκλημα στο έλος της Αγυιάς!

Ειμαστε κατηγορηματικα αντιθετοι με τις καταστροφικες εργασίες που πραγματοποιούνται στο έλος της Αγυιάς, τις οποίες θεωρούμε ιδιαίτερα ανησυχητικές για τη διαχείριση και προστασία του έλους. Εργασιες που στοχο εχουν την διευκόλυνση της εγκατάστασης σκηνών μοτοσυκλετιστών της Harley-Davidson στο πλαίσιο συνάντησής τους το Μάιο. Συναντηση που σύμφωνα με σχετικα δημοσιεύματα θα συγκεντρώσει περιπου 10.000 άτομα σε ένα υγρότοπο που βρίσκεται ουσιαστικά εντός της πόλης μας, που χρήζει προσεκτικής διαχείρισης και προστασίας συμφωνα με τις μελέτες διαχείρισης και ανάδειξης που έχουν εκπονηθεί και εγκριθεί.

Η αποψη των οικολογικων οργανωσεων και η δικη μας είναι ότι αυτό το οικοσυστήμα προσφέρεται για αναψυχή, ενημέρωση και εκπαίδευση των πολιτών για την προστασία του περιβάλλοντος και η διατήρησή του αποτελεί δείγμα του πολιτισμού μας. Αντι για αυτό με ευθυνη των Δημοτικων Αρχων και της Κεντρικης Εξουσιας υποβαθμίζεται συστηματικά και συνεχως με την απόρριψη μπαζών - σκουπιδιών, τη διάνοιξη νέων δρόμων και τη συρρίκνωσή του από τις καταπατήσεις.

Απαιτουμε να σταματησουν τωρα οι εργασίες και να εφαρμοστούν επιτέλους αμεσα τα διαχειριστικά μέτρα που προβλέπουν οι μελετες για την προστασια και αναδειξη αυτου του πολύτιμου οικοσύστηματος.

Η Γραμματεια της ΝΕ Αχαιας του ΣΥΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου