ΝΕΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΝΕΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Ένας χρόνος χωρίς τον Μιχάλη Παπαγιαννάκη

Πέρασε κιόλας ένας χρόνος από τον θάνατο ενός μεγάλου αριστερού - ευρωπαϊστή - οικολόγου - σοσιαλδημοκράτη, του Μιχάλη Παπαγιαννάκη. Μου κάνει εντύπωση που πολλοί τον θυμήθηκαν μετά θάνατον και τον αναφέρουν συχνά στις τοποθετήσεις τους ως παράδειγμα. Σε μια πρόσφατη συνέλευση ο σ. Βίτσας είπε μάλιστα ότι μέχρι και στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν στοιχεία της σκέψης του Μιχάλη. Να θυμήσω μόνο ότι αν ζούσε σήμερα θα ήταν αριστερός ευρωπαϊστής και εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.Θα ήταν στην ανανεωτική πτέρυγα. Ας λείπει λοιπόν η μετά θάνατον υποκρισία μερικών. Αργά τον θυμήθηκαν. Όσο ζούσε ήταν απλά εκτός κομματικού σχεδιασμού.
Ως νεολαίος της Ανανεωτικής Πτέρυγας δεν είχα την τύχη να τον γνωρίσω από κοντά. Η σκέψη του όμως και οι ιδέες του ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό που είμαι στην ανανεωτική αριστερά και γι' αυτό το λόγο ένιωσα την ανάγκη να γράψω κάτι με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατο του.

Αντρέας Τσιμεράκης

4 σχόλια:

  1. Το Σάββατο έκλεισε ένας χρόνος από τον θάνατο του Α.Ελεφάντη και η Κυριακάτικη Αυγή δεν αφιέρωσε ούτε...μια αράδα!ΝΤΡΟΠΗ!!!

    Μ.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. έχω σταματήσει να παίρνω αυγή.Δυστυχώς έχει μετεξελιχθεί σε ένα όργανο της πλειοψηφίας του Συν και δεν κρατάει καν τα προσχήματα έστω.Απαράδεκτο αν δεν έγραψε τίποτα για τον Ελεφάντη.Μεγάλο κεφάλαιο για την Αριστερά.

    Υ.Γ. έσβησα το πρώτο σχόλιο γιατί θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει ο στοιχειώδης σεβασμός και η όποια κριτική να είναι πολιτική. Οι γηπεδικές συμπεριφορές δεν ταιριάζουν στην ανανεωτική αριστερά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αντρεα οχι "αν ζουσε θα ηταν στην Ανανεωτικη Πτερυγα".Αλλα οσο ζουσε ηταν στην ηγεσια της Ανανεωτικης μεχρι τελους.Συνιδρυτης και εμπνευστης της..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σωστή παρατήρηση..Απλά ήθελα να δείξω που θα ήταν και πως ξαφνικά τον θυμήθηκαν όλοι μετά θάνατον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή