ΝΕΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΝΕΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

ΜΕ 4 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Την ανεξαρτητοποίηση τους από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. γνωστοποίησαν το μεσημέρι οι 4 από τους βουλευτές της Ανανεωτικής Πτέρυγας του ΣΥΝ, Φώτης Κουβέλης, Θανάσης Λεβέντης, Νίκος Τσούκαλης και Γρηγόρης Ψαριανός, με επιστολή τους στον πρόεδρο της Βουλής. Επίσης προτίθεται να παραιτηθεί από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ο Φώτης Κουβέλης και από τη θέση του Ζ’ αντιπροέδρου της Βουλής ο Θανάσης Λεβέντης.
"Τώρα το κύριο μέλημά μας είναι η απεύθυνση στην κοινωνία που αντιμετωπίζει δυσβάσταχτα προβλήματα, αλλά και η ανάδειξη των δικών μας προτάσεων" δήλωσε στη ΝΕΤ ο Φώτης Κουβέλης, τονίζοντας πως αυτό που πλέον προέχει είναι η ανασυγκρότηση της ανανεωτικής αριστεράς. Παράλληλα διέψευσε τις επαφές με στελέχη άλλων ομμάτων ενώ σε ερώτηση για τους Οικολόγους Πράσινους απάντησε πως βούληση και των τεσσάρων ,ανεξάρτητων πλέον, βουλευτών είναι η αναζήτηση συμπόρευσης με τις δυνάμεις της πολιτικής οικολογίας.
Από την άλλη, για αλλοίωση της λαϊκής εντολής του Οκτώβρη έκανε λόγο ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Απευθύναμε ύστατη έκκληση η εξέλιξη αυτή που αλλοιώνει τη λαϊκή εντολή των εκλογών του περασμένου Οκτώβρη, ο ΣΥΡΙΖΑ να εκπροσωπηθεί με 13 Βουλευτές στο Εθνικό μας Κοινοβούλιο, να μην πραγματοποιηθεί. Δυστυχώς δεν εισακουσθήκαμε».

Σύνταξη: Νικόλας Παναγιωτόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου