ΝΕΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΝΕΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Σχεδιάζοντας το μέλλον

Βρισκόμαστε τρείς μέρες μετά από την αποχώρηση της ανανεωτικής πτέρυγας από το συνέδριο του Συνασπισμού. Ακούσαμε και διαβάσαμε πολλές απόψεις για το συγκεκριμένο γεγονός. Προσωπικά ως μέλος της Ανανεωτικής Πτέρυγας πλέον νιώθω πιο ελεύθερη να εκφράσω τις απόψεις μου και τις ανησυχίες μου. Άλλωστε ο λόγος που αποφασίζεις να ενταχθείς σε έναν πολιτικό χώρο είναι η επιθυμία να αλλάξεις τον κόσμο γύρω και να τον κάνεις καλύτερο όχι μόνο για τον εαυτό σου αλλά και γι’ αυτούς που ακολουθούν. Όταν όμως βρίσκεσαι σ’ έναν χώρο που γίνονται σεβαστές οι αποφάσεις της πλειοψηφίας και κατά κάποιον τρόπο ακυρώνονται τα δικαιώματα της μειοψηφίας παύουν να απορρέουν αξίες όπως η πολυφωνία και η συλλογικότητα και αρχίζεις να περιθωριοποιείσαι. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι οι άνθρωποι που πήραμε αυτό το πολιτικό ρίσκο δεν είμαστε σίγουροι για το που θα μας οδηγήσει αλλά τουλάχιστον θα προσπαθήσουμε να εκφράσουμε και να υπερασπιστούμε ολόκληρη την κοινωνία.
Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες της αδιαφορίας του πολίτη για τα κοινά και αυτό είναι ένα θέμα που θα έπρεπε να μας απασχολεί. Αυτή η απάθεια και το πολυσυζητημένο πλέον φαινόμενο του ‘’ απολιτίκ ’’ ατόμου θέτει σε κίνδυνο τη δημοκρατία εφόσον η πραγμάτωσή της στηρίζεται στην ύπαρξη δημοκρατικών πολιτών. Γιατί δημοκρατικός πολίτης δεν είναι αυτός που μιλάει για τη δημοκρατία αλλά αυτός που αγωνίζεται να την κάνει προσωπικό του βίωμα. Και μην ξεχνάμε ότι στο ξεκίνημα του νέου εγχειρήματος χρειαζόμαστε νέα άτομα με ανησυχίες και καινούριες ιδέες για να μπορέσουμε να ξεφύγουμε από απαρχαιωμένες αντιλήψεις και να δούμε τα πράγματα από μια άλλη σκοπιά ώστε να φανούμε αντάξιοι στις προσδοκίες της κοινωνίας. Ας προσέξουμε λοιπόν συντρόφισσες και σύντροφοι να μην κάνουμε πάλι τα λάθη του παρελθόντος και να ανασυγκροτήσουμε το χώρο της ανανεωτικής αριστεράς, έτσι όπως ο ιστορικός της ηγέτης, Λεωνίδας Κύρκος τον είχε ονειρευτεί.

Άννα Τσεκούρα

3 σχόλια:

  1. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΝΑ ΤΣΕΚΟΥΡΑ.ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΑΡΘΡΟ.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΚΟΥΡΙΑΣΜΕΝΑ ΜΥΑΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΟΥ.ΞΑΝΑ ΜΠΡΑΒΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άννα ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ! Ωραίο άρθρο, ωραία γλώσσα και ωραίο θέμα! Χαίρομαι που συμμετέχεις με τόση ενέργεια στην προσπάθεια που γίνεται. Μόνη ένσταση: ο χώρος της Ανανωτικής Αριστερας είναι όνειρο πολλών ανθρώπων επιφανών και μη και ακόμα και προγενέστερων του Λ.Κύρκου ο οποίος όμως όντως έδωσε μορφή στο χώρο. Τώρα είναι σειρά μας να επαναφέρουμε αυτην την Αριστερά και ευτυχώς υπάρχουν νέοι άνθρωποι σαν εσένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η καθαρότητα της σκέψης και του λόγου της αριστερής νεολαίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή