ΝΕΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΝΕΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Ανακοίνωση από συνέδρους Α.Π.Ηρακλείου

Οι υπογράφοντες ανήκουν στους εκλεγμένους συνέδρους του Συνασπισμού της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας από το νομό Ηρακλείου για το 6ο Έκτακτο Συνέδριο του ΣΥΝ που πραγματοποιήθηκε στις 3-6 Ιουνίου στην Αθήνα. Όλοι εκλέχθηκαν με το ψηφοδέλτιο της Ανανεωτικής Πτέρυγας.

Με την δήλωση μας αυτή θέλουμε να διευκρινίσουμε ποια ήταν τα βασικά δεδομένα τα οποία μας οδήγησαν στην αποχώρηση από το συνέδριο και στην άρνησή μας να θέσουμε υποψηφιότητα ή/και να συμμετέχουμε στην ψηφοφορίες για την εκλογή των οργάνων του κόμματος.
Ως μέλη της Ανανεωτικής Πτέρυγας του ΣΥΝ και υποστηρικτές του πολιτικού ρεύματος της δημοκρατικής και ανανεωτικής αριστεράς, έχουμε διαπιστώσει ότι το πρωταρχικό πρόβλημα του κόμματός μας είναι η εμπλοκή του στον ΣΥΡΙΖΑ.
Η στρατηγική επιλογή του ΣΥΝ να υιοθετήσει ως κύριο φορέα της δημόσιας παρουσίας και παρέμβασης του τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή ένα πολιτικό σχήμα, αριστερίστικο, αντισυστημικό και αντιευρωπαϊκό, είχε σαν συνέπεια να ξεχαστούν οι πολιτικές αρχές βάσει των οποίων είχε συσταθεί ο ΣΥΝ και οι οποίες αποτέλεσαν τα σημεία συσπείρωσης των αριστερών και προοδευτικών πολιτών της χώρας μας από την ίδρυσή του. Θεωρούμε ότι η απεμπλοκή μας από αυτό το σχήμα είναι η μοναδική τακτική και πολιτική κίνηση η οποία θα δημιουργήσει τις προοπτικές ανάκαμψης του ΣΥΝ και της δημιουργίας νέων συμμαχιών
Το Σχέδιο Πολιτικής Απόφασης της Ανανεωτικής Πτέρυγας του ΣΥΝ που κατατέθηκε προς ψήφιση στο 6ο Συνέδριο βασίστηκε στο παραπάνω σκεπτικό και αντικατόπτριζε τις απόψεις και τις προτάσεις των μελών του κόμματος που πιστεύουν στην Ανανέωση της Αριστεράς και την επαναφορά της στο προσκήνιο των εξελίξεων με σκοπό την Δημοκρατική Αριστερή διέξοδο από την κρίση.
Όπως είναι γνωστό η πρότασή μας μειοψήφησε. Μετά την άρνηση της πλειοψηφίας των συνέδρων να στηρίξουν αυτή τη, θεμελιώδη για εμάς, θεώρηση της πολιτικής πραγματικότητας, θεωρήσαμε ότι ήταν πλέον αδύνατον να συμμετάσχουμε στα πολιτικά όργανα του κόμματος και να εκτελέσουμε από τις θέσεις αυτές τις αποφάσεις του Συνεδρίου, αντίθετα στην πολιτική μας συνείδηση. Παραμένουμε μέλη του κόμματος και επιμένουμε στις προσπάθειές μας για την ανασυγκρότηση της Ανανεωτικής Αριστεράς.

Μανώλης Σταματάκης
Αντώνης Χελιδώνης
Χάρης Κατερινόπουλος
Ειρήνη Παξινού-Βαφειάδου

4 σχόλια:

  1. Θεωρώ ότι ο όρος "οικολογική αριστερά" είναι αδόκιμος και στην πράξη δεν προσδιορίζει την ταυτότητα καμίας αριστερής τάσης.
    Η αριστερά ώς πολιτικός εκφραστής μιας ανθρωποκεντρικής ιδεολογίας, αγωνίζεται ώστε το περιβάλlον ζωής και εργασίας των ανθρώπων να είναι τέτοιο που θα επιτρέπει την αξιοπρεπη διαβίωση και επιβίωση τους.Αυτό πάντα υπήρχε και παντα θα υπάρχει ως προοδευτική αριστερή αρχή. Ας μην αυτοχαρακτηριζόμαστε από πλασματικές μοντερνοφανής ετικέτες που αποσκοπούν στην άγρα ψήφων από την μικρή δεξαμενή ενός οικολογικού κινήματος που στην πράξη εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άντε, με το καλό σε συγκυβέρνηση με το δεξιό ΠΑΣΟΚ και με το καλό Υπουργός ο Κουβέλης και ο Ψαριανός...Άλλωστε αυτός δεν είναι ο σκοπός?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. νεολαια ΔΗΑΡΙΠέμπτη, Ιουλίου 08, 2010

    Σταματηστε ολοι σας να χλευαζετε τα λαμπρα αυτα μυαλια που επελεξαν σε στιγμες επιβολης του αριστερισμου να σηκωσουν το γαντι και να το πεταξουν σε οσους επιθμουν τη βια και το χαος. ΖΗΤΩ το ΔΗΑΡΙ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή